Vackra tak

En av de vackraste vyer som finns är när man befinner sig över takhöjd i en tjusig stad, som t ex Göteborg, Malmö eller Ystad nere i södra Skåne (städer jag kan relatera till). Att titta ut över takåsarna ger en känsla av frihet och av att vara lite förhöjd på något sätt. Det är nog ingen slump att slott ofta byggdes uppe på kullar så att de fick utsikt över bland annat byar och städer, för det känns verkligen som något man förunnas. Jag älskar vackra tak och jag måste nog säga att den finaste staden i denna kategori är Prag, åtminstone av de jag upplevt hittills.

Viktigt med bra tak

Taket är en del av huset som man inte märker av så mycket underifrån, men kommer man bara upp lite så blir taket genast minst lika viktigt som fasaden, fönstren och dörrarna (allt detta ur ett estetiskt perspektiv nu, för taket är givetvis ett av husets absolut viktigaste delar rent praktisk). Jag kom själv i kontakt med takbesvär nyligen men då räddade fantastiska MHT Syd upp situationen. Det var när vårt fritidshus i Ystad började läcka in. MHT Syd genomför alla tänkbara uppdrag som har med tak att göra, de utför takomläggningar, reparationer och isoleringsuppdrag. Dessutom var de riktigt trevliga att ha att göra med!

Vi ville ha kvar den klassiska looken på vårt tak och det var inga problem, skillnaden nu ligger i att taket både ser snyggt ut och håller tätt, samt håller värmen inne mycket bättre.

5 Oct 2018