Installera en induktionshäll

Det började på nyårsafton. Vi skulle laga mat till kvällens fest och jag märkte att ugnen inte riktigt ville komma upp i temperatur som den brukar. Det tog jättelång tid och det kändes inte rätt på något sätt. Vi kontaktade en elektriker i Göteborg som bad oss stänga av den och sedan vänta tills den blivit kall och sedan sätta på den igen men att då hålla fingrarna på de där värmeelementen som finns inne i ugnen. Då skulle vi märka om en av dem gått sönder. 

Så var det! Ena slingan var helt kall och det är ju inte konstigt att det inte funkade. Skönt att det finns lokala elektriker med bra kunskaper som kan hjälpa till med felsökning på nyårsafton! Men sen då, går det att laga?

Lika billigt att byta

Vi kollade upp vad det skulle kosta att laga den och det visar sig att det knappt är lönt. Det kostar ungefär lika mycket att byta till en helt ny induktionshäll med ugn så det är den vägen vi valde att gå. Så nu står spisen här och väntar på vår elektriker som ska komma och installera den. 

Det är ju inte bara att plugga in en kontakt utan det ska ju dras el på rätt sätt och då känns det tryggare att en behörig elektriker fixar detta. Han ska dyka upp här någon gång idag eller på måndag, jag hoppas det blir idag för jag orkar nog inte en helg till utan en ugn. 

13 Jan 2023