Funderar du på att anlita en mäklare för att sälja din bostad?

Om du har en bostad du ska sälja, så kan det vara värt att anlita en mäklare som hjälper dig med det. Visst kan du sälja bostaden på egen hand, men då gäller det att få alla delar rätt. En mäklare kan detta med att sälja! Du som vill jämföra mäklararvode procent, du kan kolla in MäklarArvode.se. 

Sälja via mäklare eller privat?

Du kan som sagt välja att sälja din bostad privat utan extern hjälp.  Detta går ju bra att göra, särskilt om du kanske redan har intressenter av bostaden. Men du kan även välja att ta in en mäklare, det för att få hjälp med alla delar, eller bara vissa delar. Mäklare kan du ta in när det är dags för  exempelvis kontraktsskrivningen. Då slipper du ta itu med den juridiska delen av försäljningen. Det är ju oftast den svåraste biten!

Att anlita en mäklare för alla delar är något du har mycket att vinna på. Det eftersom de är experter på bostadsförsäljning och har möjlighet att värdera bostaden. Värderingen av din bostad är ju viktigt och att den blir rätt. Är det för högt pris kanske ingen kommer på visningen till exempel. 

Sedan är det ju så att när ett hus eller en lägenhet ska säljas, så innebär det en massa olika saker. Det kan vara skönt att slippa ta tag i det, samtidigt som du även ska flytta med allt vad det innebär!

13 Oct 2022