Får man röka på hotellet?

Ställ den frågan på ett hotell i Stockholm och du kommer få ett nej, 100 gånger av 100. Ställ samma fråga på ett hotell i Göteborg och svaret du lär få höra blir då "E du go eller?" vilket på rikssvenska betyder nej det med. Faktum är att du inte kommer att kunna hitta ett enda hotell i Sverige där du får lov att röka inomhus och det spelar ingen roll om vill röka med en vape eller om du vill tända en vanlig cigg. Det är helt enkelt inte tillåtet.

Och tur är väl det! Det vore ju inte så kul att komma in på ett hotellrum och känna en djup stank av nikotin där man ska sova. Det var tillåtet förr och de som är lite äldre minns nog känslan av att behöva sova på en kudde som luktade rök. Inte kul!

Fördelar med vape

Rent tekniskt sett så finns det inget som hindrar att det skulle vara tillåtet med en vape på rummet. De luktar inte illa och de kommer inte missfärga några tapeter. Men det beror nog mer på att man vill hålla en praxis liksom. Men fördelarna med en vape, jämför med cigaretter, är rätt många. De är inte beroendeframkallande, de är mycket billigare per röktillfälle och man får inte KOL eller lungcancer. Men man får en avstressande känsla, och sen är det ju de som också har gjort det till en konstform. Som skapar mästerverk med hjälp av färg och form på röken. Rätt häftigt - men svårt!

13 Mar 2024