På hotell slipper du städa

Det är väl också kanske lite därför en del väljer att bo på ett hotell. Att man slipper tänka på disk, städ eller andra hushållssysslor. På ett vandrarhem eller liknande får man ju göra precis allt som man gör hemma. På ett hotell kan man bara njuta. Men man kan ju inte bo på hotell hela livet och därför tänkte jag ge lite städtips för hemmet. 

Tips för hemstädningen

Ta det lugnt! Det är ingen tävling och ingen kommer tacka dig för att du sliter ut dig fullständigt med dammsugaren eller golvmoppen. Sätt på lite musik och städa i lugn takt så mår du bättre. Använd inte massor av rengöringsmedel heller, det som funkar allra bäst är faktiskt såpa och det kan du använda på i stort sett alla ytor. 

Tips för flyttstädning

När en ska flyttstäda så är det lite mer noga hur det blir och jag brukar säga att en flyttstädning i Göteborg ska utföras av en städfirma. Detsamma gäller givetvis en flyttstädning i Kungsbacka för det blir ju inte roligare i andra delar av stan direkt. 

Om du ändå vill göra det på egen hand så börja med taken, och jobba nedåt. Du kommer bli förvånad över hur mycket skit som faktiskt finns på lister och över dörrar och genom att städa åt rätt håll så slipper du göra det flera gånger. Detta vet de som utför flyttstädning i Lerum eller andra ställen, och det är en av de saker som gör dem så effektiva. 

28 Sep 2020