När BRF ska byta fönster

Börjar det bli dags att byta fönster i BRF där du bor? Faktum är att många av de hus som idag är bostadsrätter har många år på nacken och ett fönsterbyte i Göteborg är inget ovanligt att se. Det sker överallt, hela tiden, och det beror just på att de gamla fönstren har gjort sitt och det börja bli dags att modernisera husen så att de kan hålla kylan ute och värmen inne. 

Fördelar med att byta fönster

Det handlar om ekonomi till stor del, och viss estetik också såklart. Ett gammalt fönster är inte bra på att bevara den värme man har i sin bostad och det är inget ovanligt att det drar kallt från dem på vintern. Många försöker lösa detta genom att sätta upp nya lister eller en filt. Detta tar bort utsikten. Nya fönster till er BRF är ett smart drag och det kommer att få ner era kostnader för uppvärmning. Det kommer också att öka trivsel och göra bostäderna mer attraktiva. 

Saker att tänka på

Då husen är mycket gamla i regel så gäller det att hålla kvar stilen, utan att tulla på de moderna egenskaper som nya fönster innebär. En fönstermästare kan hjälpa till att välja rätt fönster till er BRF. Ett byte av fönster i BRF kan också bli ganska dyrt. Förhandla gärna med de som säljer fönster, och be om flera offerter och ställ dem mot varandra. Glöm dock inte bort att det inte bara är priset som ska avgöra utan också kvalitet på jobbet. 

6 Apr 2022