Mysigt att bo på hotell

När man är på resande fot, så finns det ju idag en massa boendealterantiv att välja på. Det allra vanligaste är ju att bo på hotell, oavsett om man är i Sverige eller om man är utomlands. Fördelen med hotell är att även de kommer i flera varianter. Det kan vara små familjeägda hotell till stora herrgårdar som är ett lite lyxigare alternativ. Ett bra ställe att bo på i Skåne är Hotel Rusthållargården i Arild. Ordet "hotell" kommer från franskans hôtel (som i sin tur springer ur ordet hôte som betyder gäst), som ursprungligen inte hänvisar till en plats som erbjuder övernattning, utan snarare till ett stadshus eller en annan byggnad som många besöker. idag har det franska ordet samma betydelse som det svenska hotell.

På hotell finns det gott om trevliga saker

Ett hotell är en byggnad eller annan inrättning där rum för övernattning hyrs ut. Om man ser på vandrarhem, där sängar hyrs ut, så är det så att på hotell är det i stället hela rum. Fördelen med hotell är att man ofta har tillgång till en mängd faciliteter. Det är restaurang, bar, spa, gym, relaxavdelning, wifi, hotellfrukost och så vidare. 

Sedan är det så klart att både standard och pris varierar på olika hotell. Man får ofta det man betalar för, men det finns pärlor att hitta till bra pris med. 

Det äldsta hotellet som fortfarande är i drift, är enligt Guiness rekordbok Nishiyama Onsen Keiunkan i Japan som öppnade år 705.

16 Oct 2019