Är det läge att köpa hus?

Är man på besök i Göteborg funkar det fint med ett B&B eller hotell, eller till och med att tälta om det skulle vara enda alternativet. Men för dig som vill bo här lite mer permanent så kanske man bör kolla på andra alternativ. 

Du kan hyra en bostad - det finns både lägenheter och hus att hyra. Var dock beredd på att det är kö till dem. I Göteborg finns de som stått i kö i över 10 år för att få en bostad i det område de vill bo i. Du kan också välja att köpa din bostad. Men är det verkligen rätt läge? 

Köparens marknad

Med inflation, krig och både bensin- och matpriser som skjuter i höjden så är det många som börjar få det tufft. Skulle bolåneräntorna höjas ett par snäpp till så finns det de som måste sälja sina hus. I det läget spelar det inte så stor roll om man har valt att jämföra mäklare för att se normala mäklararvoden eller att ens försöka vänta ut marknaden. 

Det betyder med andra ord att du som letar bostad i Göteborg, och som har valt att ha koll på mäklararvoden i Göteborg, kan göra ett klipp. Glöm bara inte bort att göra en kalkyl där du räknar med minst dubbelt så hög ränta mot vad ditt bolån kommer att ligga på. Det är alltid bra att vara förberedd så man inte hamnar i samma sits som de som säljer i panik idag.  

23 Jun 2022